Στη Σπύρου Τρικούπη και στο The Bark Tender για την υγιεινή και περιποίηση των σκυλόγατών μας!

Στο φρέσκο pet grooming shop στα Εξάρχεια που τρέχει ο Θοδωρής βρήκαμε ένα πράο και πολύ οικείο περιβάλλον, με ροκενρολ χαρακτήρα, για τα τετράποδα φιλαράκια μας και το “beaute” τους! Σκύλοι και γάτες, κατόπιν ραντεβού, με πολιτική ενάντια σε αναμονές σε κλουβιά.

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Eπιμέλεια δημοσίευσης & φωτογραφίες: George Fiorakis - advart

 

Στο αστικό χωριό των Εξαρχείων μπορεί να μην έχουμε δικά μας χωράφια ή μεγάλες αυλές έχουμε όμως την αδιαμφισβήτητη αγάπη των ανθρώπων της περιοχής για τα ζωάκια. Τροφαντές και περιποιημένες, οι γατούλες μας κοιτάνε καθημερινά πίσω από παράθυρα και τα μπαλκόνια ή τριγυρίζουν τη γειτονιά υπό τη φροντίδα των ομάδων που δραστηριοποιούνται εδώ. Τις πρωινές ώρες συναντιόμαστε με τα σκυλάκια των γειτόνων στους πεζοδρόμους και στους τριγύρω λόφους και στα πάρκα συνυπάρχουμε παίζοντας. Στα καφέ και τα στέκια της γειτονιάς, μαζί με τους θαμώνες, συχνά χαλαρώνουν σκυλάκια η γατούλες στην αγκαλιά των κηδεμόνων τους. Δε θα μπορούσαν λοιπόν, σε μία ίσως από τις πιο φιλόζωες γειτονιές της Αθήνας, να μη δραστηριοποιούνταν και άνθρωποι με εξειδικευμένες γνώσεις και υπηρεσίες που αφορούν τα κατοικίδιά των ανθρώπων της περιοχής. Από τα μικρά συνοικιακά πετ σοπ που γνωρίζουμε προσωπικά τους/τις υπεύθυνους/ες για τα απαραίτητα καθημερινά έως και τον καλλωπισμό τους, εδώ η φροντίδα των κατοικίδιων μας είναι μια υπόθεση στην οποία θέλουμε ανθρώπους που εμπιστευόμαστε. Σ’ αυτόν λοιπόν τον κύκλο των ανθρώπων που φροντίζουν να μας διευκολύνουν στην ανατροφή των ζώων συντροφιάς, πρόσφατα προστέθηκε και ο χώρος του The Bark Tender, του φρέσκου pet grooming σποτ στην Σπύρου Τρικούπη με τον πραγματικά πολύ οικείο χαρακτήρα και τη ζεστή φιλοξενία. Ο άνθρωπος πίσω από το πρότζεκτ είναι ο Θοδωρής Παρασχάκης και επί της υποδοχής τα δύο απαλά σε τρίχωμα και τρόπους σκυλάκια του, η Ούμπρα και “το Πούλι” αλλά και ένα ψαράκι -behind the scenes, όπως μάθαμε, ο γάτος τους ο “Τάκης” φυλάει τα μπόσικα στο σπίτι-. 

 

Εικόνα
Bark Tender Κούρεμα Πλύσιμο Κατοικίαδια Ζώα Περιποίηση

 

Εικόνα
Bark Tender Κούρεμα Πλύσιμο Κατοικίαδια Ζώα Περιποίηση

 

Εικόνα
Bark Tender Κούρεμα Πλύσιμο Κατοικίαδια Ζώα Περιποίηση

The Bark Tender  - Υπηρεσίες φροντίδας & περιποίησης κατοικιδίων
Facebook - Instagram

 

Λίγη ιστορία για τον δρόμο: Όταν κατεβαίνεις με το σκυλάκι σου για να στρίψεις στην Σπυρίδωνος Τρικούπη, στο “τρίστρατο” Καλλιδρομίου, Ιουστινιανού και Δεληγιάννη, βρίσκεσαι στο σημείο που γυρίστηκε η εμβληματική σκηνή του φόνου της ταινίας “Στέλλα” (1957) του Μιχάλη Κακογιάννη, σε μουσική Μάνου Χατζηδάκη και κουστούμια της Ντένης Βλαχιώτη. Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία που γύρισε ο Μιχάλης Κακογιάννης στα Εξάρχεια μετά το “Κυριακάτικο ξύπνημα” το 1955.

Τον Οκτώβρη λοιπόν του 2022, στο δρόμο που διαβαίνουμε από την πλατεία έως το Πεδίον του Άρεως, λίγο μετά τη συμβολή με την Καλλιδρομίου, ένα καλόγουστο barber shop εμφανίστηκε μπροστά μας, μόνο που δεν απευθυνόταν σε ροκ εν ρολ μουσάτους τύπους αλλά στα σκυλιά και τα γατιά μας. Φυσικά, δεν αργήσαμε πολύ να γνωρίσουμε τον Θοδωρή και να μάθουμε περισσότερα. Ο γείτονάς μας μεγάλωσε στο Βόλο και πριν από οκτώ χρόνια μετοίκησε στην αγαπημένη του γειτονιά στην πρωτεύουσα, ποια άλλη; τα Εξάρχεια. Η μεγάλη του αγάπη για τα ζώα ξεκίνησε, όπως μας είπε, από την παιδική του ηλικία μιας και ο παππούς του ήταν αγροτικός κτηνίατρος στη Ρουμανία και εκεί, σχεδόν σαν παραμύθι, περνούσε τις παιδικές του διακοπές παρέα με προβατάκια, σκυλάκια, γατούλες και ένα άλογο. Στον Βόλο όσο μεγάλωνε, μάζευε και “φόρτωνε” ζωάκια στην οικογένειά του, όπως μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, και σκεφτόμαστε τις δικές μας νεανικές ιστορίες με τα ζωάκια που πηγαίναμε σπίτι παιδιά χωρίς δεύτερη σκέψη… και ακόμα τα ίδια κάνουμε. Όσο τα λέμε, τα σκυλάκια του Bark Tender κάθονται μαζί μας και συμμετέχουν στη συζήτηση με διακριτικά μουσουδάκια στο πόδι. Η σχέση του Θοδωρή λοιπόν με το grooming ξεκινάει όταν αποφασίζει για αρχή να πιάσει δουλειά σε κάτι οικείο με την μεγάλη του αγάπη για τα ζώα και εργάζεται σε πετ σοπ, εκεί γνωρίζει τη φίλη του και groomer Όλγα και μαθαίνει δίπλα της τη δουλειά. Όταν ξεκινά να δουλεύει στην περιποίηση κατοικίδιων βρίσκει και τον σκοπό που αναζητούσε όταν άφησε τον Βόλο για τα Εξάρχεια. Όταν αποφάσισε τελικά να φτιάξει τον δικό του χώρο η γειτονιά ήταν μονόδρομος. Στο Bark Tender χαλαρώσαμε σε ρετρό, ωραίες πολυθρόνες κάτω από τα upcycled κάρδα με ολντ σκουλ σκυλογατίσια θεματολογία. Η αισθητική του μικρού και κόζι “κομμωτηρίου ζώων” έχει βίνταζ διακόσμηση με ανακαλύψεις του ίδιου “μαζεύω παλιατζούρες και φυτά“, μας λέει, αποκαλύπτοντάς μας ακούσια τον φροντιστικό του χαρακτήρα. H αισθητική του χώρου είναι προσωπική όπως σε όλα τα μικρά εγχειρήματα που μας αρέσουν στην περιοχή και την Αθήνα. “Στα Εξάρχεια ήρθα και “κούμπωσα” ως κάτοικος, εδώ έστησα και το Bark γιατί εκτίμησα το ότι δεν υπάρχει παραμέληση, δεν έχει αφρόντιστα αδέσποτα και ο κόσμος ασχολείται”. 

 

Εικόνα
Bark Tender Κούρεμα Πλύσιμο Κατοικίαδια Ζώα Περιποίηση

 

Εικόνα
Bark Tender Κούρεμα Πλύσιμο Κατοικίαδια Ζώα Περιποίηση

 

Εικόνα
Bark Tender Κούρεμα Πλύσιμο Κατοικίαδια Ζώα Περιποίηση

 

Ήξερες ότι; Η τακτική περιποίηση του τριχώματος του ζώου μας αποτελεί πρωτίστως μία συνήθεια που κάνει καλό στην υγεία του. Το βούρτσισμα του σκύλου αερίζει το τρίχωμα του, βοηθώντας το να γίνει υγιές και δυνατό και αφαιρεί τα παλιά και κατεστραμμένα μαλλιά. Η περιποίηση διασφαλίζει επίσης ότι το δέρμα του σκύλου μπορεί να αναπνέει και διατηρεί χαμηλά το επίπεδο λίπους στο τρίχωμα του. Τέλος, ένας επαγγελματίας groomer θα ελέγξει και θα μας ειδοποιήσει για οτιδήποτε ασυνήθιστο στο ζωάκι.

 

Και μπορεί να φαντάζει για όποιον/α/ο αγαπάει πολύ τα ζωάκια dream job το pet grooming αλλά σίγουρα απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες για να γίνει επάγγελμα. Ο Θοδωρής μας μιλάει για τα συναισθήματα που του προκαλεί η ενασχόληση με τα ζωάκια “μου δίνουν χαρά και ηρεμία.. επικοινωνούμε. Πριν αποκτήσουμε ή ασχοληθούμε με ένα ζωάκι θεωρώ ότι πρέπει να μορφωθούμε και να ενημερωθούμε, να μάθουμε τη “γλωσσά” του. Όσο να ναι όταν μαθαίνουμε μία ξένη γλώσσα γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι”. Μια επίσκεψη στο Bark Tender γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και η πολιτική του καταστήματος είναι ενάντια σε αναμονές και χρήση κλουβιών. Κάθε ζώο που έρχεται έχει τον χώρο και το χρόνο να χαλαρώσει και να μη στρεσάρεται και προτεραιότητα αποτελεί να υπάρχει ηρεμία και να είναι μία όμορφη εμπειρία για το ζωάκι, γνωρίζοντάς προσωπικά και τον ιδιοκτήτη.  Σίγουρα οι σκύλοι έχουν την τιμητική τους εδώ μιας και το απαραίτητο μπανάκι και κούρεμα αλλά και εξειδικευμένες υπηρεσίες περιποίησης είναι απαραίτητα για κάποιες ράτσες αλλά και γενικότερα για την υγιεινή τους. Το κούρεμα και το καθάρισμα των κόμπων (demmating) τους κάνει καλό και αποτρέπει τυχόν μολύνσεις, ειδικά στα μακρύτριχα. Στα κοντότριχα σκυλάκια το καλοκαίρι, όπως μαθαίνουμε, εδώ μπορεί να αφαιρεθεί το νεκρό τρίχωμα (deshedding) με μπάνιο και ειδικό βούρτσισμα. Οι γατούλες μας αν είναι μακρύτριχες -και αυτό τις δυσκολεύει- καλό είναι να κουρεύονται (trimming) και να καθαρίζεται το τρίχωμα τους αλλά και αν δυσκολευόμαστε να τους κόψουμε τα νυχάκια ή να καθαρίσουμε τα “λαχταριστά” τους αυτιά, εδώ, ο ειδικός θα το κάνει για εμάς! Κρατώντας σε όλα του τον εξαρχειώτικο χαρακτήρα του, στο Bark Τender θα βρούμε οικονομικές τιμές για τα μπανάκια και ό,τι άλλο χρειάζονται τα τριχωτά “παιδιά” μας και επίσης μπορούμε να προμηθευτούμε και κάποια προϊόντα για να τα καλομαθαίνουμε στο σπίτι. 

 

Εικόνα
Bark Tender Κούρεμα Πλύσιμο Κατοικίαδια Ζώα Περιποίηση

 

Εικόνα
Bark Tender Κούρεμα Πλύσιμο Κατοικίαδια Ζώα Περιποίηση

 

Εικόνα
Bark Tender Κούρεμα Πλύσιμο Κατοικίαδια Ζώα Περιποίηση

 

Μερικά από τα πράγματα που μας θύμησε ο Θοδωρής, τώρα που καλοκαιριάζει, από την εμπειρία του: Φυσικά φροντίζουμε το σκυλάκι να μην πίνει από τη θάλασσα και να υπάρχει πάντα σκιά και πρόσβαση σε νερό. Όπως μας λέει χαρακτηριστικά “ζεσταίνονται περισσότερο από εμάς και καίγονται επίσης και στην άμμο, όπως καιγόμαστε και εμείς”. Οπότε προσέχουμε για να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς και ενοχλήσεις για το σκύλο μας. Παράλληλα ο Θοδωρής αναλαμβάνει την συνολική περιποίηση αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε να κάνουμε και εμείς ένα μπανάκι με νερό στο σκύλο μας σε περίπτωση που του αρέσει το κολύμπι! Και κάτι σημαντικό που μας υπενθυμίζει ο Θοδωρής. Τα σκυλιά ακούν καλά. Πολύ καλά! Οπότε, μιας και η Αθήνα το καλοκαίρι είναι η πόλη των συναυλιών και των ανοιχτών events δε πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο και να μας αρέσει να παιρνουμε το σκυλάκι μας στις καλοκαιρινές συναυλίες ο δυνατός ήχος και οι δονήσεις επηρεάζουν αρνητικά την ακοή του, οπότε παραμένουμε σίγουρα μακριά από τα ηχεία και σε περίπτωση που ο σκύλος δυσανασχετεί μάλλον είναι η ώρα να φύγουμε!

Όσο γυρνάμε την Αθήνα και τη γειτονιά μας, χαιρόμαστε να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους που μπορούμε να νιώσουμε άνετα και να τους εμπιστευτούμε τα αγαπημένα μας φιλαράκια. Ανθρώπους που ακολούθησαν το ένστικτο και την καρδιά τους για να κάνουν αυτό που αγαπούν. Στο Bark Tender γνωρίσαμε ένα γείτονα, πρωτίστως, και συνάμα ένα αφοσιωμένο pet groomer. Αν έχεις σκυλάκι ή γατάκι μπορείς να περάσεις να κρίνεις το Bark Tender κάνει για εσάς, αν δεν έχεις ίσως ήρθε ή ώρα να υιοθετήσεις για να έρχεστε παρέα!
 

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Eπιμέλεια δημοσίευσης & φωτογραφίες: George Fiorakis - advart

 

Information

The Bark Tender 
Υπηρεσίες φροντίδας & περιποίησης κατοικιδίων

Σπύρου Τρικούπη 65, Εξάρχεια - Αθήνα
6974 626328 

Facebook - Instagram

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η Μαριαλένα μεγάλωσε στο βιβλιοπωλείο της μητέρας της στο Βαρθολομιό και αποφάσισε να ανοίξει ένα μικρό βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια. Οικείο σαν τα βιβλιοπωλεία γειτονιάς που μας μεγάλωσαν, το Book/owski’s...

Go Out

Μια δραστήρια εξαρχειώτισσα, η Ευαγγελία Σωτηροπούλου, δημιούργησε το πρότζεκτ Oinosporos. Χειροποίητα φυσικά καλλυντικά και προϊόντα, από το λάδι του κουκουτσιού του σταφυλιού, με μια ολιστικά φιλική προς το...

Go Out

Στον πεζόδρομο της Τσαμαδού, η νεαρή και τολμηρή Αναστασία μας βουτάει στη σχεδόν κινηματογραφική αισθητική των 1970ς και 1980ς retro vintage ρούχων του Dark Cherry. Στην καρδιά του vintage, που είναι τα...

Go Out

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter