Από την Μπενάκη στη Φορμίωνος. Μία ακόμη στάση στο Motiv, για εκλεκτό καφέ και εδέσματα, αυτή τη φορά στο Παγκράτι!

Η μυρωδιά του καλοφτιαγμένου καθέ φτάνει από την Μπενάκη στη Φορμίωνος. Ο εκλεκτός καφές του Motiv, παρέα με νόστιμα εδέσματα, φέρνει το κέντρο στο Παγκράτι. Single origin, speciality και retail από όλον τον κόσμο στα Εξάρχεια και στην Αθήνα.

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Eπιμέλεια: George Fiorakis 

 

Αν φανταστεί κανείς το αθηναϊκό κέντρο σαν ομόκεντρους κύκλους τότε το Motiv στην Μπενάκη σχεδόν Ομόνοια, σχεδόν Εξάρχεια, βρίσκεται στην καρδιά του. Όσο οι κύκλοι μεγαλώνουν ορίζουν τις γειτονιές που η ζωή της πόλης συμβαίνει και ο ρυθμός της Αθήνας συνεχίζει να χτυπά. Έτσι, στα πιο μεγάλα δαχτυλίδια που περικλείουν το κέντρο, εκεί, στις πάνω αθηναϊκές γειτονιές από Ιλίσια, προς Παγκράτι η ομάδα του Motiv, σκάρωσε το αδερφικό της κατάστημα επί της οδού Φορμίωνος, δίπλα στην Καισαριανή. Για τους κέντρο- Αθηναίους η γωνία Μπενάκη και Φειδίου είναι συνώνυμη με τον φρέσκο αέρα της ομάδας του Motiv που φροντίζει να τσιμπάμε το καφεδάκι μας στο χέρι και να αναγνωρίζουμε τις λεπτές γεύσεις στους single origin και speciality καφέδες. Συνεχίζοντας λοιπόν την προσεγμένη επιμέλεια των προϊόντων και των γεύσεων μάθαμε τα νέα για το καινούργιο κατάστημα αλλά και την επιμελημένη κουζίνα που πλέον φουρνίζονται καθημερινά ζύμες και παρασκευάζονται τα απαραίτητα γευστικά συνοδευτικά για να ολοκληρώσουν την έξοδο μας για καφέ και να συμπληρώσουν την καθημερινή μας ιεροτελεστία ξυπνήματος της ενέργειάς μας. 

 

Εικόνα
Motiv Παγκράτι Καφέ Αθήνα

 

Εικόνα
Motiv καφέ Παγκράτι

 

Εικόνα
Motiv Παγκράτι Καφέ Αθήνα

MOTIV / Φορμίωνος 42, Παγκράτι & Εμμανουήλ Μπενάκη 20, Αθήνα
Facebook page / e-food / wolt

 

Η νεότερες γενιές στην ενηλικίωσή τους μεγάλωσαν με το τρίτο κύμα και υψηλής ποιότητας καφέ και οι παλαιότεροι επανεκτίμησαν τα λεπτά αρώματα και τη γεύση του μέσα από τις μονοποικιλιακές ποικιλίες και τα εξωτικά χαρμάνια, που σημεία όπως το Motiv καθιέρωσαν στην Αθήνα. Η παγκόσμια τάση προς το πιο ποιοτικό, αλλά και προς την κοινωνική πλευρά που η κουλτούρα του καφέ ανέκαθεν εμπεριέχει, καθιστούν πια τη σχέση μας μαζί του σε μια σχέση καθημερινής προσιτής πολυτέλειας που όλοι προσφέρουμε στον εαυτό μας. Συγχρόνως, τα χρόνια της πανδημίας ενίσχυσαν την “έξοδο για καφέ” και όπως μας επισημαίνει ο Γιώργος, ο άνθρωπος που δε σταματά να κυνηγά μοναδικές παραγωγές από ολόκληρο τον κόσμο και έχει αφιερωθεί στην επιμέλεια της γευστικής εμπειρίας που μας προσφέρει το Motiv “Δεν πίνουμε πια καφέ μόνο για να ξυπνάμε”. Έτσι στο νέο σποτ του Motiv στο Παγκράτι, η bakery κουζίνα που επιμελείται η Βούλα Τριανταφύλλου, συμπληρώνει την υψηλή ποιότητα και τη μοναδικότητα που ο Γιώργος μαζί με την ομάδα θέλουν να προσφέρουν. Ένα σημείο για να μιλήσεις, να πάρεις το λαπτοπ και να δουλέψεις και να δοκιμάσεις babka και brioche με λεμόνι ή σοκολατένιο κέικ με καφέ. “Τα καφέ είναι τα νέα speakeasies”, υποστηρίζει ο Γιώργος και μας εντάσσει σε όλη αυτή τη φρέσκια οπτική, όπου τα εξειδικευμένα coffee spots μπορούν να προσφέρουν μια εστιατορικού τύπου εμπειρία με έναν πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο τρόπο. “Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να φτιάξουμε ένα κατάστημα τύπου αλυσίδα, αλλά να κρατήσουμε τα όμορφα στοιχεία από την Μπενάκη και να συμπληρώσουμε την εμπειρία μας στον καφέ με την κουζίνα μας,  παράγονταςι τα δικά μας προϊόντα και στο φαγητό”. Έτσι ό,τι βρίσκουμε πια στην Μπενάκη, στη βιτρίνα με τις focaccia, τα cinnamon rolls και τις υπόλοιπες στιμιές έρχεται από την κουζίνα του Παγκρατίου. 

 

Ήξερες ότι; Το babka (μπάμπκα) είναι ένα γλυκό ψωμί, ένα ζυμάρι, με μεγάλη ιστορία. Λέγεται ότι παίρνει το όνομά του από τη λέξη baba που σημαίνει γιαγιά στην Πολωνία. Εκεί στις εβραϊκές κοινότητες της Πολωνίας και της κεντρικής Ευρώπης είναι και που γεννήθηκε και η πρώτη συνταγή για το ζυμάρι που μοιάζει με κρουασάν και γεμίζεται με διαφορετικά γλυκά τόπινγκς. Από απλή κανέλα και μαρμελάδα μέχρι την εξαιρετική σοκολάτα που το απογειώνει στο Motiv. Το babka είναι απορίας άξιο αλλά άργησε πολύ να γίνει γνωστό, παρόλο που ταξίδεψε στις ΗΠΑ στους φούρνους των ανατολικοευρωπαϊκών κοινοτήτων του 19ου αιώνα, αλλά έχει τρομερό ενδιαφέρον ότι ήταν μια τηλεοπτική σειρά που το έκανε διάσημο, το Seinfield το 1994. 

 

Εικόνα
Motiv Παγκράτι Καφέ Αθήνα

 

Εικόνα
Motiv Παγκράτι Καφέ Αθήνα

 

Εικόνα
Motiv Παγκράτι Καφέ Αθήνα

 

Στο χαλαρό περιβάλλον του Motiv στη Φορμίωνος, το οποίο σχεδίασαν και πάλι οι JoNat Architekts τα μεταλλικά στοιχεία είναι φτιαγμένα από dexion, το υλικό που χρησιμοποιείται στις αποθήκες του καφέ, το μεγάλο τραπέζι από οικοδομικά ξύλα και dexion, η μίνιμαλ βιομηχανική αισθητική της Μπενάκη συνδυάζεται με σκανδιναβική απλότητα και φρέσκες πρασινάδες. Ο καφές ροής με το χαρμάνι του Motiv από Νικαράγουα, Βραζιλία και Γουατεμάλα ρέει γλυκά στις μηχανές και δε σταματάει να γεμίζει τα ποτήρια των περαστικών, εδώ μπορείς (όπως και στην Μπενάκη) να προμηθευτείς τα χαρμάνια που διαλέγει ο Γιώργος ένα - ένα και να τα πάρεις για τη μηχανή στο σπίτι. Εννοείται στα single origins πάντα μπορείς να διευρύνεις τα γευστικά σου όρια με συγκομιδές από Αφρική, Κολομβία και άλλες χώρες. 

 

Εικόνα
Motiv Παγκράτι Καφέ Αθήνα

 

Εικόνα
Motiv Παγκράτι Καφέ Αθήνα

 

Οι παγκόσμιες έρευνες κατατάσσουν τον καφέ σε ένα από τα πράγματα που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Είτε λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του για την υγεία και τη διάθεσή μας, σκεφτείτε πόσο χαρούμενοι είμαστε με το ποτήρι του καφέ στο χέρι που μόλις έφτιαξε ένας/ μία μπαρίστα όπως τα παιδιά του Motiv, ανάμεσα στο τρέξιμο της ημέρας, η όταν φτάνει η διανομή στο γραφείο που κάνουμε δωράκι καφέ ο ένας στην/ον άλλη/ο. Στο τοίχο του Motiv στο Παγκράτι ένας χάρτης της Αθήνας μας θυμίζει πως και αν οι γειτονιές αλλάζουν, οι αθηναίοι παραμένουν συγχωριανοί. Άλλωστε εκεί μπορεί να συναντήσεις εξαρχειώτες που ξεπόρτισαν και εδώ παγκρατιώτες που κατέβηκαν κέντρο.
 

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Eπιμέλεια: George Fiorakis 

 

 

Information

MOTIV 
Καφέ - Καφετέρια - Καφεκοπτείο

Φορμίωνος 42, Παγκράτι - Αθήνα

Website

Εμμανουήλ Μπενάκη 20, Πλατεία Κάνιγγος - Αθήνα
210 3810899

Facebook page / e-food / wolt

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η Αργυρώ και η Ευαγγελία Κοκκίνη συνεχίζουν την παράδοση και εξελίσσουν τις υπηρεσίες στον νέο χώρο του στεγνοκαθαριστηρίου Athens Laundry. Βουτάμε στα καθαρά μας ρούχα και την ιστορία ενός επαγγέλματος και...

Go Out

Η Μαριαλένα μεγάλωσε στο βιβλιοπωλείο της μητέρας της στο Βαρθολομιό και αποφάσισε να ανοίξει ένα μικρό βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια. Οικείο σαν τα βιβλιοπωλεία γειτονιάς που μας μεγάλωσαν, το Book/owski’s...

Go Out

Μια δραστήρια εξαρχειώτισσα, η Ευαγγελία Σωτηροπούλου, δημιούργησε το πρότζεκτ Oinosporos. Χειροποίητα φυσικά καλλυντικά και προϊόντα, από το λάδι του κουκουτσιού του σταφυλιού, με μια ολιστικά φιλική προς το...

Go Out

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter