Δεκαπέντε χρόνια Living Green. Tο πράσινο κατάστημα που φύτεψε την ιδέα ενός πιο οικολογικού τρόπου ζωής στους Αθηναίους

Το Living Green, εκεί όπου η οικολογία και ο σχεδιασμός βρήκαν κοινή στέγη. Ποιοτικά επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα, οτιδήποτε χρειαζόμαστε στη γρήγορη καθημερινότητά μας, τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία και ντόπιοι σχεδιαστές και παραγωγοί, σταθερά στη Χαρίλαου Τρικούπη 33 από το 2008.

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Φωτογραφίες: Georgia Maragopoulou - advart / Eπιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργης Φιοράκης

 

Το κατάστημα με καθαρό προσανατολισμό στη -πρωτοπόρα για την εποχή του- βιωσιμότητα γεννήθηκε έχοντας ως αρχική σκέψη να ωθήσει τους Αθηναίους μέσα από τις εξειδικευμένες εκδόσεις και τα concept αντικείμενα σε ένα πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά, η ιδέα του Living Green ρίζωσε, η οικολογία και η βιωσιμότητα έγιναν συνείδηση για πολλές και πολλούς από εμάς και η γωνιά της Ναυαρίνου με τη Χαριλάου Τρικούπη μετεξελίχθηκε σε ένα σημείο εμπιστοσύνης για κάθε οικολογικό πνεύμα που αναζητά ποιοτικά προϊόντα με χαρακτήρα για να κάνει τη ζωή του πιο πράσινη.  

> Το 2021, έρευνα σε πάνω από 10.000 άτομα από 17 έθνη διαπίστωσε ότι η βιωσιμότητα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για τις αγοραστικές επιλογές των νέων γενεών. Από τους gen X έως τους millenials και τους εικοσάρηδες “Z”, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να επενδύσουν σε πράσινα προϊόντα. 

Με αφορμή τα δεκαπέντε του χρόνια στη γειτονιά, συναντάμε ξανά τη Χαριτίνη, την ψυχή του καταστήματος.“Έχει αλλάξει πάρα πολύ και ουσιαστικά η αντιμετώπιση του κόσμου από όταν ανοίξαμε. Η βιωσιμότητα είναι κάτι που προβληματίζει και οι άνθρωποι που την εντάσσουν στην καθημερινότητά τους το κάνουν συνειδητά. Mπορεί οι ρυθμοί αλλαγής να φαίνονται αργοί, μερικές φορές, αλλά εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι”. 

 

Εικόνα
Living Green Εξάρχεια Οικολογία Design Δώρα Αντικείμενα Αθήνα

 

Εικόνα
Living Green Εξάρχεια Οικολογία Design Δώρα Αντικείμενα Αθήνα

 

Εικόνα
Living Green Εξάρχεια Οικολογία Design Δώρα Αντικείμενα Αθήνα

LIVING GREEN - Χαριλάου Τρικούπη 33, Εξάρχεια
ηλεκτρονικό κατάστημαfacebook page | instagram   

 

Στις τρεις αυτές πενταετίες το κατάστημα και οι άνθρωποί του κρατάνε σταθερές τις αξίες τους όσον αφορά την επιλογή των αντικειμένων που θα βρούμε στα ράφια. Δίνουν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο στην εξαιρετική αισθητική, αλλά και στις αυστηρές προδιαγραφές βιώσιμου σχεδιασμού. Ό,τι περνάει το κατώφλι του Living Green έχει επιλεχθεί, ώστε η παραγωγή του να προέρχεται από βιώσιμα, ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά και από εταιρείες παραγωγής με κοινωνικό-fair trade & οικολογικό προφίλ. Συζητώντας για το γεγονός ότι στις μέρες μας βρίσκουμε επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα σχεδόν παντού, εστιάζουμε στο κυριότερο σημείο που τα διαφοροποιεί: την ποιότητα. “Η ποιότητα είναι όλη η ουσία της οικολογίας .. σημασία έχει ό,τι χρησιμοποιούμε να έχει αντοχή στον χρόνο”, μας θυμίζει η Χαριτίνη. 

Το Living Green άνοιξε στα Εξάρχεια και στο κέντρο της Αθήνας γιατί εδώ όλες οι φρέσκες ιδέες αγκαλιάζονται. “Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Ο κόσμος μας ξέρει ότι αυτό που βρίσκει εδώ, είναι αυτό που λέμε. Για εμάς, παράλληλα, έχει σημασία η σχέση μας με τη γειτονιά, να βλέπουμε τα παιδιά να μεγαλώνουν, να γνωριζόμαστε με τους ανθρώπους γύρω μας”.

 

Εικόνα
Living Green Εξάρχεια Οικολογία Design Δώρα Αντικείμενα Αθήνα

 

Εικόνα
Living Green Εξάρχεια Οικολογία Design Δώρα Αντικείμενα Αθήνα

 

Εικόνα
lg

 

Στο εσωτερικό του Living Green θα βρούμε αντικείμενα που φυτρώνουν, αντικείμενα που φτιάχνεις μονός σου, αντικείμενα που παίρνουμε μαζί καθημερινά, μικροί και μεγάλοι, όπως τσάντες, θερμός, ποτήρια καφέ αλλά και ρούχα, κεριά, κοσμήματα και πολλά άλλα! Το βίωμα της γονεϊκότητας έχει παίξει και αυτό σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του καταστήματος. Η μισή ομάδα άλλωστε που εργάζεται στο Living Green αλλά και η Χαριτίνη είναι μαμάδες και οτιδήποτε καταλήγει στα ράφια από παιδικά παιχνίδια, βιβλία και διάφορα άλλα που τα θέλουμε και εμείς οι μεγάλοι, δε επιλέγεται αν δεν παιχτεί, διαβαστεί ή δοκιμαστεί πρώτα από τις ίδιες. Όλα τα όμορφα αντικείμενα που απευθύνονται σε παιδιά, από δαχτυλοκουκλάκια (που έρχονται από τη μικρή Oυκρανική φίρμα  Babai toys), χαρτοκατασκευές για παιχνίδια μεταμφίεσης  έως τις αφίσες ζωγραφικής και τα υπέροχα κιτ όπως, ο κλασικός πια, λαχανόκηπος ή το βιβλιοδετείο, εμπεριέχουν τη συμμετοχικότητα ώστε να ενώσουν την οικογένεια μέσα από τη μάθηση και το παιχνίδι αλλά και να ενισχύσουν τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού (όπως πχ. η ξύλινη σφυρίχτρα με μαγνήτες και μπαμπού που όταν προσθέτουμε μια λωρίδα γρασίδι δημιουργεί το τεεέλειο σφύριγμα). Η παιδική βιβλιοθήκη είναι επίσης ένα κομμάτι του καταστήματος το οποίο διαμορφώθηκε σιγά σιγα και αναπτύχθηκε μέσα από τη διάδραση με τον κόσμο. Οι εξαιρετικές εκδόσεις με παιδικά βιβλία από διαφορετικούς οίκους έχουν επιλεχθεί ένα - ένα και είναι από τα πιο ζωντανά κομμάτια του concept store. Αρκεί μια βόλτα για να ταξιδέψεις στους φανταστικούς τους κόσμους ακόμα και αν δεν είσαι παιδί! 

Στο Living Green, θα ήθελαν όλα τα πράγματα να ανθίζουν! Aπό μολύβια που φυτεύονται έως τους μικρούς κήπους σε γυάλα, τα Rhoeco ροφήματα που όταν τελειώσουν τα φυτεύεις σε γλαστράκια ή τα βραχάκια που γίνονται κάκτοι, οι επιλογές για να φυτέψουμε ξανά και ξανά είναι ατελείωτες!

 

Εικόνα
Living Green Exarchia

 

Εικόνα
Living Green Εξάρχεια Οικολογία Design Δώρα Αντικείμενα Αθήνα

 

Εικόνα
Living Green Εξάρχεια Οικολογία Design Δώρα Αντικείμενα Αθήνα

 

Ζωή και δημιουργία on-the-go! Το Living Green θέλει να μας προσφέρει ό,τι χρειαζόμαστε να έχουμε μαζί μας στο γραφείο, στο σχολείο ή στο ταξίδι. Αγαπημένα μπουκάλια νερού και επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια και δοχεία φαγητού αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογής στα ράφια του καταστήματος: Όλα αισθητικά άρτια, υψηλής αντοχής και με εργονομικό σχεδιασμό (βρες τα εδώ). Στην ίδια λογική που μας ωθεί να βγούμε έξω  στα βουνά, τους λόφους και τα πάρκα, είναι και η επιλογή του να μπορούμε να έχουμε τυλιγμένο (ναι, ναι τυλιγμένο) στην τσάντα μας ή το σακίδιο ένα τάβλι ή σκάκι ή ένα γκρινιάρη από την Koko of Greece, φτιαγμένα από βαμβάκι και κεραμικές λεπτομέρειες. H ομάδα άλλωστε δε σταματά να μας συστήνει με ντόπιους σχεδιαστές και παραγωγούς, ενώ εμάς μας ξετρέλανε το γλειφιτζούρι με μέλι και τσάι του βουνού που είναι έτοιμο να λιώσει μέσα στο ζεστό νερό, των Mountain People από το Καρπενήσι! Και μιας και πιάσαμε τα κρύα θα ήταν κρίμα να μην αναφέρουμε τα εξαιρετικά ρούχα, μπουφάν και αξεσουάρ για παιδιά και μαμάδες, κατασκευασμένα με απόλυτα οικολογικό τρόπο, οργανικό βαμβάκι και υφάσματα αντοχής από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και φυσικά χειροποίητα κοσμήματα αλλά και φυσικά καλλυντικά.

Αν λοιπόν αγαπάς τη ζωή, τις ωραίες ιστορίες και τα όμορφα αντικείμενα τότε μια επίσκεψη στο Living Green σίγουρα θα σε ενθουσιάσει. 

 

Εικόνα
Living Green Εξάρχεια

 

Συντάκτης: Κλέλια Αρμπηλιά / Φωτογραφίες: Georgia Maragopoulou - advart / Eπιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργης Φιοράκης

Information

Living Green
Χαριλάου Τρικούπη 33, Εξάρχεια - Αθήνα
2103827278
 
e-shop | facebook page | instagram

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η Αργυρώ και η Ευαγγελία Κοκκίνη συνεχίζουν την παράδοση και εξελίσσουν τις υπηρεσίες στον νέο χώρο του στεγνοκαθαριστηρίου Athens Laundry. Βουτάμε στα καθαρά μας ρούχα και την ιστορία ενός επαγγέλματος και...

Go Out

Η Μαριαλένα μεγάλωσε στο βιβλιοπωλείο της μητέρας της στο Βαρθολομιό και αποφάσισε να ανοίξει ένα μικρό βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια. Οικείο σαν τα βιβλιοπωλεία γειτονιάς που μας μεγάλωσαν, το Book/owski’s...

Go Out

Μια δραστήρια εξαρχειώτισσα, η Ευαγγελία Σωτηροπούλου, δημιούργησε το πρότζεκτ Oinosporos. Χειροποίητα φυσικά καλλυντικά και προϊόντα, από το λάδι του κουκουτσιού του σταφυλιού, με μια ολιστικά φιλική προς το...

Go Out

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter