Μέρα Αλληλεγγύης για την Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστ(ρι)ών στη Νοταρά 26

Μέρα Αλληλεγγύης για την Κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών Νοταρά 26 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου.

Η Κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών Νοταρά 26, είναι ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα αλληλεγγύης, όπου όλοι οι αλληλέγγυοι και οι πρόσφυγες αποφασίζουν από κοινού, με ανοιχτή συνέλευση στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι κι όλες χωρίς αποκλεισμούς. 

Έχοντας πλήρη επίγνωση της δυσκολίας της προσπάθειάς τους καλούν άτομα και συλλογικότητες σε συμμετοχή και στήριξη. Η Μέρα Αλληλεγγύης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου είναι ο τρόπος να δείξουμε όλοι έμπρακτα ότι θέλουμε να γίνουμε μέρος της λύσης και της πορείας προς την ελευθερία.


Το πρόγραμμα:

Πέμπτη 15 Ιουλίου

18.30 Παράσταση
"Τράβα Εμπρός" από την ομάδα κλόουν Canta Liba

20.30 Προβολή Ντοκιμαντέρ"Αμυγδαλιά"

Το ντοκιμαντέρ "Αμυγδαλιά" είναι ένα μη πλασματικό ποίημα για τα ανήκοντα, τα σύνορα και το σπίτι μέσα από την αφήγηση πέντε γυναικών που θεωρούνται "ξένες" στην Ελλάδα.
Γλώσσα: Ελληνικά | Υπότιτλοι: Αγγλικά, Γαλλικά, Φαρσί

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τις/τους δημιουργούς της ταινίας και με τις γυναίκες από την κοινότητα της Νοταρά

11.30 Πάρτυ Οικονομικής Ενίσχυσης

Εικόνα
notara_26_solidarity_day_amygdalia_2021_inexarchiagr

Κατάληψη για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών:

Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι παλεύουν να περάσουν τα σύνορα αντιμέτωποι με τη θάλασσα, το φράχτη του Έβρου, τους εμπόρους των συνόρων, το Λιμενικό και την Frontex. Άνθρωποι κυνηγημένοι από τα όπλα ολοκληρωτικών καθεστώτων, βομβαρδισμών της Δύσης και της φονταμενταλιστικής φρίκης. Άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Όσοι καταφέρουν να μπουν στην Ευρώπη-φρουριο, έχουν να αντιμετωπίσουν κράτη που ενδιαφέρονται μόνο για κερδοσκοπία στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και για φτηνό εργατικό δυναμικό, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Έρχονται αντιμέτωποι με τη ξενοφοβία και ρατσισμό, θεσμικό ή μη.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, προχωρήσαμε στην κατάληψη του εγκαταλειμμένου δημόσιου κτιρίου του ΕΤΕΑΜ της οδού Νοταρά 26 με σκοπό την εδαφικοποίηση της αλληλεγγύης μας προς τους πρόσφυγες/μετανάστες για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους (στέγαση, περίθαλψη, κάθε είδους στήριξη). Δεν πρόκειται για μια κίνηση φιλανθρωπίας, κρατικής ή ιδιωτικής, αλλά για εγχείρημα αλληλεγγύης αυτοοργανωμένο, που οι αλληλέγγυοι και οι πρόσφυγες αποφασίζουν από κοινού. Αποφασιστικό όργανο μας είναι η ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι κι όλες χωρίς αποκλεισμούς.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση της δυσκολίας της προσπάθειάς μας, καλούμε συλλογικότητες και άτομα όχι μόνο σε συμμετοχή και στήριξη, αλλά και στη διεύρυνση και στη δημιουργία αντίστοιχων εγχειρημάτων. Στόχος μας η επικοινωνία και ο συντονισμός των δράσεων μας με τις εκατοντάδες ατομικές και συλλογικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα (σε αστικά κέντρα, σε νησιά και παραμεθόριο) για την αποτελεσματικότερη αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες για να δομήσουμε μαζί το κοινό μας μέλλον.

Για να γινει η Οδύσσεια των προσφύγων προς την επιβίωση ενα ταξίδι της ανθρωπότητας προς την ελευθερία!

Ανοιχτά σύνορα- ελεύθερη μετακίνηση για όλους-ες.
Ενάντια σε Ευρώπη Φρούριο.
Nομιμοποίηση - ιθαγένεια - άσυλο σε όποιον/α το επιθυμεί.
Ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Ενάντια στα κέντρα κράτησης.
Ενάντια σε κάθε πόλεμο - Κανένας νεκρός για τα συμφέροντά τους.

 

//Διαβάστε ακόμη: Το σπίτι των προσφύγων στα Εξάρχεια. H κατάληψη στην Νοταρά
 

Το fb κάλεσμα στην Μέρα Αλληλεγγύης

Εικόνα
notara_26_solidarity_day_poster_2021_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter