«Η Πλατεία που κατοικούμε»: Έκθεση φωτογραφίας στην πλατεία Εξαρχείων

Επτά φωτογράφοι και φωτορεπόρτερ παρουσιάζουν έργα τους σε μία έκθεση για τον δημόσιο χώρο και την ελεύθερη χρήση του, τα Εξάρχεια και την Πλατεία τους.

 

Μία έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα φωτογράφων/φωτορεπόρτερ από τις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων κατά της περίφραξης και των λαμαρίνων. "Η πλατεία είμαστε εμείς" διαβάζουμε στο κάλεσμα για την έκθεση.

 

Εικόνα
Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό Bibliothèque

 

Εικόνα
Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό Bibliothèque

 

"Με την τοποθέτηση των λαμαρίνων τον Αύγουστο του 2022, η Πλατεία Εξαρχείων όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε, αλλά επινοήθηκε απ’ την αρχή. Έκτοτε, ως "Πλατεία" ορίστηκε ό,τι διαφεύγει της εγκατεστημένης περίφραξης: η Πλατεία προεκτάθηκε και ο ορισμένος χώρος της μόλις αποκόπηκε από την ελεύθερη χρήση του, απέκτησε ανέλπιστες προοπτικές.

- Πού εγκαθίσταται η μνήμη και η βιωμένη εμπειρία όταν ο φυσικός χώρος που τη δημιουργεί εξαφανίζεται;

- Μέχρι ποιο σημείο συρρίκνωσης του σχήματος ενός χώρου μπορείς να επιμένεις να τον διεκδικείς;

- Μέχρι πoιο σημείο αλλοίωσης του σώματος ενός χώρου τολμάς να τον αναγνωρίζεις;

- Διατηρείται η λειτουργία της πόλης όταν αυτή χάνει τα συνεκτικά στοιχεία της δομής της, δηλαδή τα όνειρα που συλλογικά πραγματώνονται σε τόπους αναφοράς;

- Διατηρεί το ανθρώπινο σώμα την παρουσία του όταν χάνει τον χωρικό προσδιορισμό του;

Οι άνθρωποι του 21ου αιώνα θα μνημονεύονται μάλλον ως οι άνθρωποι που υπερασπίζονταν δημόσιους χώρους -σάρκινους και μαζί φαντασιακούς. Για κάθε νέο όριο περίφραξης, μια καινούρια Πλατεία θα γεννιέται.

Η Πλατεία Εξαρχείων είμαστε εμείς."

 

Εικόνα
Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό Bibliothèque

 

Εικόνα
Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό Bibliothèque

 

Συντελεστές
Φωτογράφοι: Νικόλας Γεωργίου, Olivia Dehez, Marc Lepson, Μάριος Λώλος, Στεφάνια Μιζάρα, Τατιάνα Μπόλαρη, Γιώργος Νούνεσης
Σχεδιασμός Ήχου: Μανόλης Λιανής
 

Εικόνα
Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό Bibliothèque

 

Στον χώρο θα βρείτε και τα νέα ημερολόγια της πρωτοβουλίας "Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων" και περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση. Αξίζει να την επισκεπτείτε.

 

 

Information

Που
Παλιό Bibliothèque

Βαλτετσίου και λαμαρίνες γωνία, Πλατεία Εξαρχείων

Πότε
Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 στις 19.00
Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 5 έως Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, 2024
Ώρες επίσκεψης: Καθημερινές 18.00-21.00, Σαββατοκύριακα 11.00-15.00

Είσοδος ελεύθερη

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter